Haber

ABD, Nord Stream’den sonra gözünü Rusya’nın Arctic LNG 2 projesine dikti

Geçtiğimiz hafta NOVATEK’in ana projelerinden Arctic LNG-2 projesine ve bu projede yer alan yapılara yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştık.” Kim dedi Geoffrey PyattABD’nin amacının bu projeyi ‘boğarak’ bitirmek olduğunun altını çizdi.

Washington’un Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi ile birlikte bu amaçla yaptırımlar uyguladığına işaret eden Pyatt, ABD’nin bu konuda G7 ortaklarıyla birlikte çalıştığına dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Pyatt da ABD’nin halihazırda sıvılaştırılmış doğal gaz tedarik ettiğini kaydetti. lider konumdaÖyle olduğunu ve küresel LNG pazarındaki payını artırmayı planladığını ekledi.

Arctic LNG-2 projesi, 2017 yılında devreye alınan yıllık 16,5 milyon ton kapasiteli Yamal LNG tesisinden sonra NOVATEK’in ikinci büyük LNG ihracat projesi olarak biliniyor ve tesislerin inşaatı devam ediyor. Türk inşaat şirketlerida dahildir.

Her biri toplam 6,6 milyon ton (yıllık toplam 19,8 milyon ton) kapasiteli üç teknolojik hat inşa edilmesi planlanırken, ilk hattın 2023 yılında, ikinci hattın ise 2023 yılında hizmete açılmasının planlandığı daha önce bildirilmişti. 2024 ve üçüncü satır 2025’te.

ABD’li Gazeteci Hersh: ABD, Kuzey Akım hatlarının patlamasındaki rolünün izlerini sildi

Geçtiğimiz günlerde konuşan ABD’li gazeteci Seymour Hersh, ABD’nin Nord Stream ve Nord Stream 2 doğal gaz boru hatlarının patlamasındaki rolünün izlerini sildiğini belirtti.

Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Hersh, alt yığınPlatformundaki sayfasında yaptığı açıklamada Kuzey AkımıVe Kuzey Akımı 2Doğal gaz boru hatlarının patlamasına karışan Amerikalıların hiçbir iz bırakmadığını, ABD’de bu göreve ilişkin hiçbir önemli bilginin bilgisayarlara işlenmediğini belirtti.

“Aylar boyunca Norveç’e gizlice girip çıkan Amerikalı erkek ve kadınlar hiçbir iz bırakmadı.”Operasyona ilişkin değerli bilgilerin bilgisayara girilmediğini, Royal veya Smith Corona daktiloda yazıldığını belirten Hersh, şunları kaydetti:

“Operasyon tamamlanır tamamlanmaz, basılı belgeler ve kopyalar imha edildi ve daha sonra özel savcının veya başkanlık tarihçisinin ortaya çıkarabileceği hiçbir fiziksel iz veya delil kalmadı. “Buna mükemmel bir suç denilebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu