Haber

Erkan Baş’tan Ekrem İmamoğlu’na Destek Ziyareti: “İbb’yi Oy ve Seçilme Hakkını Gasp Eden İbb’yi Deneme Alanına Çevirdiler”

Türkiye Emek Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, mahkemece tutuklu bulunan ve siyaset yasağı cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Erkan Baş, “Orada tam bir hukuksuzluk var. Ama temelde bütün ülke için, bütün vatandaşlar için asıl mesele İBB’yi imtihan sahasına çevirerek seçme ve seçilme hakkını gasp etmeleridir. insanlığın en temel hakkı.Seçimi iptal ediyor,yetmiyor.Yeterli değil. Buna karşı sessiz kalmak mümkün değil. Sonuna kadar yanınızda olacağız” dedi. İmamoğlu, bu süreçte TİP’in verdiği destek için Erkan Baş’a da teşekkür etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyaset yasağı cezası alan Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretleri sürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da bugün destek için Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Baş’ı Saraçhane’deki makamında karşılayan İmamoğlu, “Hem Türk demokrasisinin adına hem de Türkiye’nin içinden geçtiği hukuksuzluklara ilişkin değerli sözlerinizi sürekli dinliyorum. Birçok partinin temsilini savunanlardanım. TBMM çatısı altında “Kendiniz adına ortaya koyduğunuz durum, benim için kıymetli olan kozmik bedeller ve toplumsal ihtiyaçlar üzerinden. Bu süreçte bize verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi.

“BU KURALLARA SESSİZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerden bu yana İmamoğlu’nu desteklediklerini belirten Baş, şunları kaydetti:

“Tüm parti üyelerimizin ve yöneticilerimizin dayanışma ve desteğinden bahsetmek istedim ve bizzat ben… Sonuçta ben bir İstanbul milletvekiliyim, İstanbul’da yaşayan bir vatandaşım. Bu hukuksuzluk çok boyutlu olarak ele alınabilir. ülkenin bütün vatandaşları için asıl mesele insanlığın en temel hakkı olan seçme ve seçilme hakkını gasp etmek için İBB’yi bir imtihan sahasına çevirmiş olmalarıdır. Herhalde yeni bir dönemin başlangıcı.Bu girişimlerin hepsine hep birlikte karşılık vereceğiz.Şüphesiz ki şahsınızı hedef alan bir kısım var, CHP’yi hedef alan bir kısım var, bir kısım var. Altı Masa’yı hedefleyen, hepsi farklı, farklı değerlendirilen ama toplamda iktidara teslim olmayan, muhalefette olan tüm yurttaşların karşı karşıya kaldığı bir karardır. aynı anda bizimle birlikte olacağız. sonunda. Ne yaparsan yap, biz oradayız. O çizgide duracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu