Haber

Ermenistan ve Azerbaycan ‘normalleşme’ için ABD’de buluşacak

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerini normalleştirme çalışmaları kapsamında 30 Nisan Pazar günü ABD’nin başkenti Washington’da yeni nesil müzakereler düzenleneceğini duyurdu.

Konuyla ilgili resmi Facebook sayfasından açıklama yapan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ani Badalyan, Reuters haber ajansının haberine göre, “Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan 30 Nisan itibarıyla Washington DC’de çalışma ziyaretinde olacak. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılması için yeni bir müzakere turu planlanıyor” dedi. Azerbaycan makamlarından bu açıklamaya herhangi bir yanıt veya teyit gelmedi.

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN SINIRINDA ÇATIŞMA OLDU

Son olarak 12 Nisan’da Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermeni askerleri arasında çıkan çatışmada yedi asker şehit oldu, en az altı asker yaralandı. Azerbaycan ve Ermenistan savunma bakanlıkları karşılıklı “ateş açmak” suçlamasında bulunurken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı 3 askerin şehit olduğunu, Ermenistan Savunma Bakanlığı 3 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan, “çevre aktivisti” olduklarını söyleyen bir grup Azerbaycanlı, Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’a bağlayan tek yol olan Azerbaycan’dan gelen tek karayolu ve ikmal yolu olan Laçin Koridoru’nu kısmen kapattı. Azerbaycan’ın 23 Nisan’da yol üzerinde kontrol noktası kurması Ermenistan tarafından eleştiriyle karşılanırken, Ermenistan bunun 2020’de Dağlık Karabağ Ateşkes Anlaşması’nın büyük bir ihlali olduğunu söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da gerilim, 2020’deki 2. Karabağ Savaşı’nın ardından Rusya’nın savaşı bitirmek için bölgeye barış gücü göndermesinin ardından bitmedi. (DIŞ HABERLER)

artova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu