Haber

Hatay Büyükşehir Belediyesi depremzedelere istihdam sağlıyor

HatayBüyükşehir Belediyesi (HBB), kentteki depremzedelerin iş hayatına dönebilmesi için Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ile iş birliği protokolü imzaladı.

Hatay Büyükşehir ve SGDD-ASAM ortasındaki Afet Uyum Merkezi’nde imzalanan protokol ile depremzedeler; Hizmet, imalat, tarım ve bilişim gibi departmanlarda deneyimlerini devam ettirebilmeleri için olanaklar sağlanması, portatif belediye mutfaklarında oluşturulacak istihdam ile sıcak yemek ikmalinin devam ettirilmesi, psikososyal destek faaliyetleri ve niteliklerinin artırılması planlanmaktadır. proje faydalanıcılarının

İmza töreninde konuşan HBB Lideri Lütfü Savaş, “6 Şubat depremlerinde maalesef çok sayıda yaralandık, sevdiklerimizi kaybettik. Bu kadim şehir daha önce yedi kez yıkıldı, küllerinden yeniden doğdu ve var olmaya devam etti.” Ayağa kalkmak istiyoruz. Belki ileride burada bir deprem olur ama bu kez hazırlıklı yakalanıp can ve mal kaybına uğramak istemiyoruz” dedi.

“HATAY’I GELECEK NESİLLERE EN İYİ ŞEKİLDE BIRAKACAĞIZ”

HatayTürkiye’nin yaşamak ve umutlu olmak için çalışmak ve üretmek zorunda olduğunun altını çizen Başkan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da Hatay için daha iyi neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunun için istihdam olanaklarını artırmak için çalışıyoruz. Bugün bu proje ile 27 kişiye istihdam sağlanıyor ve bu sayı artacak. 60’a tamamlandı. Bize bırakılan bu güzel Hatay, gelecek nesiller için en güzeli olacak. Onu güzel bir şekilde bırakmak boynumuzun borcu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardımcısı Buket Bahar Dıvrak, depremzedeler için istihdam yaratılmasının değerli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dıvrak, “Projemizle deprem sonrası birçok alanda istihdam ihtiyacına destek olmayı hedefliyoruz.”

Törende konuşan SGDD-ASAM Program Koordinatörü Gamze Efe, depremzedelerin geçim kaynaklarına erişimi konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi ile geliştirilen iş birliği doğrultusunda; Ayrıca afet koşullarında yaşadıkları travmatik deneyimlerin ardından çalışma ortamına uyum sağlamalarının daha kolay olacağından bahsetmiştir.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu