Yaşam

Karşıyaka Belediyesi Baba Hindi Heykelini Yerine Koydu

Karşıyaka Çarşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında son dokunuş ‘Bir Baba Hindi’ heykeli oldu. Alt ve üst yapı tadilatları tamamlandıktan sonra heykel eski yerine yerleştirildi.

Karşıyaka Belediye, kent kültürüne katkı sağlayan ve kentle özdeşleşen isimleri sokakları, caddeleri, park ve meydanları, kamusal alanlardaki heykel ve rölyefleriyle ölümsüzleştiriyor; şehrin hafızasını nesilden nesile aktarır. Bu heykellerin en sevileni ve belki de en ünlüsü olan Bir Baba Hindi, yerine getirildi.

SİTEDE KORUMALI

KarşıyakaKarşıyaka’da doğup büyümüş Spor Bir Baba Hindi lakaplı 70 yaşındaki Mustafa Baykara’nın kulübüne ithaf edilen heykeli, yaklaşık 4 yıl önce Karşıyaka Çarşısı’nın girişine yerleştirildi. Eşsiz heykel sadece Karşıyakalılar tarafından değil tüm İzmirliler tarafından sahiplenildi ve binlerce fotoğrafa konu oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin çarşı tadilatı projesinde adı zarar görmemiş, şantiye tesisleri koruma altına alınmış.

ULAŞMIŞ

Çarşının tadilat çalışmaları sırasında KSK’lıların, Karşıyakalıların ve Karşıyakalıların merak ettiği Baba Hindi heykeli yerine kavuştu. Karşıyaka Çarşısı’na gelenleri Mustafa Baykara’nın heykeli karşılamaya devam edecek.

PAZAR’DA NELER YAPILDI?

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin kalbi olan Çarşı’da uzun yıllardır devam eden sorunlara kalıcı çözüm getirmek amacıyla geçtiğimiz aylarda yenileme çalışmalarına başladı. Belediye ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle hazırlanan ‘Karşıyaka Çarşısı Yenileme Projesi’ kapsamında ilk etap olarak belirlenen Kemalpaşa Caddesi’nde altyapı sistemleri tamamen yenilendi. Proje kapsamında birleşik sistem olarak hizmet veren kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrımı da İZSU ekipleri tarafından gerçekleştirilmiş, gerekli yerlere ızgaralar konularak yağmur sularının güvenli bir şekilde tahliyesi sağlanmıştır.

MODERN DOKUNUŞLAR

Üst yapı çalışmaları kapsamında Kemalpaşa Caddesi’nin temeli yenilendi, caddede ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve yeni aydınlatma cihazları yerleştirildi. Caddeye belirli aralıklarla saksılı oturma üniteleri, banklar ve parkletler yerleştirildi. Çalışmalar sırasında kaldırılan Amazon Hanım Heykelleri geçtiğimiz haftalarda yerlerine geri konulurken, bir Baba Türkiye heykelinin geri getirilmesiyle sokaktaki düzenlemeye son rötuş yapıldı.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu