Ekonomi

Küresel piyasalarda zayıf seyir

Bloomberg Dolar Endeksi, ABD’de Çarşamba günü açıklanan güçlü hizmet verilerinin Fed’in faiz artırımı beklentilerini desteklemesi, Japon yeninin 10 ayın en düşük seviyesini test etmesi ve Çin yuanının üst üste 5. günde de kayıplarını sürdürmesinin ardından 6 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Çin Halk Bankası yuanı beklenenden daha güçlü bir seviyede sabitledi. Avustralya, Çin ve Güney Kore’de hisse senedi endeksleri genel olarak konut segmenti hisselerinin öncülüğünde düştü.

Japon Nikkei 225 de düşüşe geçerek sabah faizlerini geri verdi. Çarşamba gününü kayıplarla kapatan Wall Street endeksleri vadeli işlemlerde zayıf görünümünü bu sabah da sürdürüyor. ABD’den gelen bilgilerle ABD tahvil getirilerindeki yükseliş de bu sabah yavaşladı. Çarşamba günü 6 baz puan yükselen ABD 2 yıllık tahvil getirileri bu sabah yüzde 5’e düştü.

Çin’de ihracat daralması yavaşladı

Çin’in ihracattaki düşüşünün Ağustos ayında yavaşlaması, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde en kötünün geride kalmış olabileceği umutlarını güçlendirdi.

Temmuz ayında yüzde 14,5 oranında azalan dolar bazında ihracat, ağustos ayında yüzde 8,8 ile yüzde 9’luk düşüş beklentisini aştı. altında bir ölçüde azaldı. Birebir dönemde ithalat yüzde 7,3 düştü.

Bloomberg anketi ithalatta yüzde 9’luk bir düşüş öngördü. Dış ticaret istikrarı ise 68,4 milyar dolarla beklentilerin altında kaldı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd Çin Baş Ekonomisti Raymond Yeung, “Çin ticaret verilerindeki iyileşme, büyüme istikrarının erken bir işaretidir” dedi. Diğer bilgiler de küresel talebin toparlanmaya başladığını göstererek Çin’in iyileşmesi için biraz umut sağladı. önümüzdeki aylarda ticaret Dünya ticareti açısından kritik önem taşıyan Güney Kore’nin ihracatı da ağustos ayında bir önceki aya göre daha ölçülü bir düşüş gösterdi.

altintasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu