Haber

Sarıyer’de Terk Edilmiş Ahşap Köşk Alevler İçinde Yandı

Sarıyer’de terk edilmiş 3 katlı ahşap konak alev aldı. Alevler çevredeki binalara da sıçrarken mahallede büyük panik yaşandı.

Yangın, Sarıyer Büyükdere Çoban Kızı Sokak’ta saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 katlı ahşap konakta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin konaktan yükseldiğini gören çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yanan konak kameralara da yansıdı. Yangının boyutu vatandaş kamerası tarafından ortaya çıkarken, mahalle sakinleri de büyük panik yaşadı. Ahşap binada çıkan alevler yan binaya da sıçradı. Çalışmayla binaya sıçrayan alevler söndürülürken, binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Çevredeki binalarda bulunan vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.

Mahalle sakinlerinden Berat Can Kara, “İş yerinde öğle yemeğine çıktım. Yanan malikaneden çıkarken koku aldım. Komşular odun falan yakıyor sandım. Arkadaşımla dışarı çıktık. Her yer dumanlar içindeydi hemen itfaiyeyi aradık. İtfaiye 5-10 dakikada hemen geldi. Söndürmeye başladılar, çok büyük bir yangın çıktı. İkinci veya üçüncü kattan yanmaya başladı.

Başka bir mahalle sakini olan Fatih Kutluata, “Çok yakın yaşıyorum. Pencerelerimizi bir koku ile açtık. Çok üzücü bir olayla karşılaştık. Çok eski bir olayla karşılaştık. Hala kullanılmadı. Hala bir satılıktı. Mahalle’nin tüm sakinleri, ateşin, ne kadar önemli olacağını, ne kadar önemli bir şekilde, yangının büyümesi için gerekli yerleri aradık. Nasıl. Çok üzüldük, “dedi formda.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor. – İSTANBUL

haberadilcevaz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu