Ekonomi

Simpson Manufacturing hisseleri kazanç ve gelirin kaçırılmasıyla düşüşe geçti

PLEASANTON, Kaliforniya – Yapısal bağlantı elemanları ve bina çözümleri alanında önemli bir tedarikçi olan Simpson Manufacturing Co., Inc. (NYSE: SSD), analistlerin beklentilerini karşılayamayarak ilk çeyrek kazanç ve gelirlerinde düşüş bildirdi. Şirket ilk çeyrekte 1,77 $ hisse başına kazanç (EPS) bildirdi ve bu rakam analistlerin 1,90 $’lık tahmininin 0,13 $ altında kaldı. Çeyrek geliri de 544,97 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında kalarak 530,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin hisse senedi fiyatı, piyasanın kazançların kaçırılmasına verdiği tepkiyi yansıttı ve açıklamanın ardından hisseler %11,41 düştü. Bu önemli düşüş, yatırımcıların şirketin performansı ve gelecekteki görünümüne ilişkin endişelerini göstermektedir.

Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla Simpson Manufacturing’in konsolide net satışları %0,7 oranında azalarak 534,4 milyon dolardan 530,6 milyon dolara geriledi. Bu mütevazı düşüş, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklandı. Kuzey Amerika’da net satışlar, satış hacimlerindeki %8’lik artışa rağmen %0,1’lik hafif bir artış göstermiş, bu da 2023 yılında uygulanan hacim indirimi zamanlaması ve fiyat düşüşleri ile dengelenmiştir. Avrupa’da net satışlar, esas olarak düşük satış hacimleri nedeniyle %3,4 oranında azalmış, ancak bu durum olumlu döviz kuru çevrim etkileri ile kısmen hafifletilmiştir.

Simpson Manufacturing Başkanı ve CEO’su Mike Olosky, “Hem ABD’de hem de Avrupa’da yeni konut başlangıçları için zorlu bir pazar olmaya devam eden ilk çeyrek performansımızdan memnunum” dedi. Olosky, şirketin fiyat disiplini ve maliyet yönetimine odaklandığını ve zorluklara rağmen Avrupa’da nispeten yüksek bir brüt kar marjı sağladığını vurguladı.

İleriye dönük olarak Simpson Manufacturing, 31 Aralık 2024’te sona erecek mali yılın tamamı için finansal rehberlik sağladı. Şirket, %20,0 ila %21,5 aralığında bir işletme marjı ve %24,5 ila %25,5 arasında bir efektif vergi oranı öngörüyor. Tesis genişletmelerine yapılacak önemli yatırımlar da dahil olmak üzere, sermaye harcamalarının yaklaşık 185.0 milyon dolar olması bekleniyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İlk çeyrekteki gerilemeye rağmen şirket, organik büyümeyi desteklemeyi ve 2025’te beklenen konut piyasasındaki toparlanmaya hazırlanmayı amaçlayan stratejik yatırımlara odaklanmaya devam ediyor. Olosky, “İşletmede yaptığımız stratejik yatırımların, orta ve uzun vadede Kuzey Amerika satış hacimlerinde pazarın yaklaşık 250 baz puan üzerinde yıllık bileşik büyüme için tarihsel ortalama performansımızı hızlandırmamıza ve aynı zamanda en üst çeyrek karlılığa geri dönmemize yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu