Haber

‘UCLG Dünya Konseyi’ Konya’da başladı… UCLG bayrağını Konya devralacak

KONYA (İGFA) –Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen UCLG Dünya Asamblesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Konya’da başladı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi’nin ilk günü CEMR Bölge Teşkilatı toplantısıyla başladı. Ardından “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Kurtarılması” ve “Politika Tartışması: Herkes İçin Fırsatlar: Finansmanın ve Ekonominin Yeniden Tanımlanması” toplantıları gerçekleştirildi.

“Politika Tartışması: Kent Hakkı: Avam Kamarası’nın Kurtarılması” başlıklı oturuma katılan Dünya Belediyeler Birliği Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılış konuşmasında 50 ülkeden konuklara seslendi.

UCLG Dünya Konseyi’ne Konya olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Lider Altay, “Yerel ve bölgesel yönetimlerden oluşan camiamızın burada bir arada, dünyayı değiştirmeye hazır olduğunu ve birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu görmekten de ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi. birçok zor duruma rağmen bir hareket. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için; Politika önceliklerimizi yenilemek ve stratejimizi ilerletmek için kritik bir dönemdeyiz. Bu konuda çok güzel gelişmeler yaşayacağımızı umuyorum” dedi.

“KONYA HER ŞEHİRDE EŞSİZ RUHSAL HAVASI VE SICAKLIĞI OLAN BİR ŞEHİR”

Konya’da hoşgörü, çeşitlilik ve bir arada yaşama ruhunun şehrin dokusuna dokunduğunu kaydeden Önder Altay, şöyle devam etti: “Umarım bugün ve hafta boyunca birliktelik ruhunu yakından hissedersiniz. Dünya Toplantımız başlarken sizleri şehrimizi tam anlamıyla deneyimlemeye davet ediyorum. Eminim sizlerin de deneyimleyeceğiniz gibi, Konya hiçbir şehirde eşi benzeri olmayan manevi bir atmosfere ve sıcaklığa sahip bir şehirdir. Şehrimizin geleneklerinin, canlılığının, misafirperverliğinin sizleri etkileyeceğine yürekten inanıyorum. Ayrıca salonun hemen dışındaki otopark alanında; “Türkiye’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili Togg’u ve yerli elektrikli otobüsümüzü deneyimlemenizi tavsiye ederim.”

“UCLG’nin temsil ettiği küresel topluluk için; “Köprüler kurmanın, anlayışı geliştirmenin ve barışı teşvik etmenin öneminin farkındayız” diyen Önder Altay, şöyle konuştu: “Kuruluşumuz ve şehrimiz her zaman çeşitlilik ve farklılıklara önem veriyor, uyum ve kalkınmanın ancak diyalog ve barışla sağlanabileceğinin bilincindedir. Şehrimizin sembolü büyük düşünür Mevlana Celaleddin Rumi; ‘Bir işi ruhunuzla yaptığınızda, içinizden bir nehir ve neşenin aktığını hissedersiniz’ dedi. Tartışacağımız, konuşacağımız tüm konuların bu yönde olacağına inanıyorum. Bu haftanın yürekten geldiğini belirten Erdoğan, bu nedenle konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Burada elde edeceğimiz sonuçların insanlığın ilerlemesine katkı sağlayacağına eminim.”

Dünya Konseyi’nin ilk gününde UCLG Mali Yönetim Komitesi, UCLG Tüzük Komitesi ve UCLG Avrasya Konseyi toplantıları da gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ALTAY, UCLG’NİN BAŞKANLIĞINI RESMİ OLARAK DEVRALACAK

UCLG Yönetim Konseyi ve UCLG Dünya Yönetim Kurulu toplantıları, 27 Ekim Cuma günü UCLG Dünya Konseyi’nde, dünyanın 50 ülkesinden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisinin ve yedi kıtadan misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Lider Altay, Dünya Kurulu toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devralacak.

habercinarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu