Haber

Ulaştırma, Tarım ve Milli Savunma bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Toprağın değerini bilen nesiller yetiştirmek için çalışmalara başlamalıyız. Bizler çocuklarımıza toprağın değerini anlatabilirsek gelecek nesillere toprak sahip çıkacaktır.” söz konusu.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 bütçeleri hakkında MHP’li milletvekilleri konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye’nin hava, deniz, kara ve demiryolunun bölgesel bir kavşağı haline gelmesinin herkesin beklentisi olduğunu söyledi. Şimşek, yük ve yolcu taşımacılığına, hızlı tren, metro ve raylı sistem projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Küçük ölçekli, verimsiz ve dağınık liman altyapısının maliyetleri artırdığını anlatan Şimşek, “Bu bağlamda ülkemizdeki liman yatırımları bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmeli ve fiziki altyapı geliştirilerek deniz taşımacılığının payı artırılmalıdır. • Limanların coğrafi konumu dikkate alınarak etkin bir düzenleme ve kontrol sistemi oluşturulmalıdır.” teklifler yaptı.

Şimşek, konuşmasında emeklilik yaşı (EYT) ile ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

“EYT ile ilgili sorunlar çözülerek vatandaşlarımızın beklentileri karşılanmalıdır. Haksız ve hukuksuz olarak CHP belediyelerinden ihraç edilen işçi ve müteahhitlerin haklarının düzenlenmesi ve mağdur edilmemesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Mahkemeden iade kararı alan bir çalışanın durumu o belediye başkanının inisiyatifine bırakılmamalı, mahkeme kararları uygulanmalıdır.

Bir kere olsun ölümlü kaza yapmamış vatandaşlarımıza mutlaka ehliyet affı getirilmeli, kasko ve kasko fiyatlarında özellikle minibüs, servis ve kamyoncu esnafına indirim yapılmalıdır. Ayrıca emekli maaşlarında düzenleme yapılması, memurlarımızın sosyal haklarının artırılması, engelli maaşlarımızın düzeltilmesi beklentimizdir. Engellilere hane geliri ne olursa olsun mutlaka maaş ödenmelidir.

10 yılını dolduran pilotlara yeşil pasaport önerisi

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, nüfusun yüzde 85’inin internet kullandığına, internet, ulaşım ve bilgi teknolojilerinin hayatın her alanına nüfuz ettiğine dikkat çekerek, her vatandaşın dijital alanlara kolayca ulaşabilmesi için önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti. .

Sedef, bazı vatandaşların köylerinde cep telefonlarına erişimde yaşadıkları sorunları kendilerine anlattıklarını anlatarak, bu sorunu yaşayan yerlere hizmet verilmesini istedi.

MHP’li Sedef, ulaşım ve haberleşme dairesinin hayatın her aşamasında yer alan ve gelişmeler takip edilerek uyumlaştırılması gereken bir alan olduğunu vurguladı.

Pilotlar için vize sorunu olduğunu belirten Sedef, “Sivil havacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte 10 yılını dolduran pilotlarımıza yeşil pasaport verilmesi de önemli.” söz konusu.

“Mahsul simülasyon modelleri geliştirilmeli”

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, iklim değişikliğinin tarım ve hayvancılık üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

İklim değişikliği nedeniyle son yıllarda küresel ölçekte yaşanan sel, yangın ve kuraklık gibi doğal afetlerin tüm ekosistemi ve toplumu tehdit ettiğini belirten Kalyoncu, “İklim değişikliğine karşı gerekli önlemlerin alınması artık kaçınılmaz. Türk milleti ve gelecek nesiller için iyi bir yaşam standardı sağlamak için değişim.” dedi.

İklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık, sel ve fırtınaların tarımsal üretimi tehdit ettiğine işaret eden Kalyoncu, tarımsal kullanımda su tasarrufuna yönelik çalışmaların yapılması ve modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Kalyoncu, tarımda verimliliği artırmak ve hayvancılıkla ilgili sorunların çözümü için alınabilecek önlemleri sıraladı ve şöyle devam etti:

“1969 yılından itibaren MHP’nin bir kırsal kalkınma modeli olarak önerdiği ve programında yer alan tarım kentleri, iklim değişikliğinin etkilerine karşı hem kırsal alanlar hem de tarım için maliyeti ve önemini korurken uygulanması gereken bir model ve çaredir. “Isınma ve iklim değişikliğine uyumlu tarımsal üretim için ülke genelinde kısa, orta ve uzun vadeli iş deseni planlaması yapılarak dayanıklı tarım kentlerinde uygulanması mümkün olacaktır. İklim değişikliğinin tarımsal iş verimliliği üzerindeki etkilerini belirleyebilecek ürün simülasyon modelleri geliştirilerek ülke tarımının kullanımına sunulmalıdır.”

“Her gün etiket değişikliği gerçek değil”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, dar gelirli vatandaşları korumak için zincir marketlerin denetimlerinin sıkılaştırılmasını talep ederek, şunları söyledi:

“‘Zincir marketlerin denetimi sıkılaştırılsın’ dediğimizde hatta ‘Bazı terör örgütleriyle bağlantıları var mı’ dediğimizde bile. Dolayısıyla dar gelirlinin tarafındaysak, dar gelirliyi korumak istiyorsak gıdada hem belediyelerin, hem devletin hem de tüm bu zincir marketlerin yaptığı zamları kontrol etmemiz gerekiyor ve biz de bunu başardık. Arkasında durmak yok ama bu şekilde geliri olan insanımızı koruyabiliriz.Her gün yeni zam,her gün etiket değişikliği gerçek şeyler değil.Hem can sıkıntısını hem de insanımızın devlete olan nefretini ve öfkesini arttırıyor.Bundan dolayı, İktidara dolaylı bir etki yapılmak isteniyor, bir algı oluşturulmak isteniyor, buna da engel olmamız gerekiyor.”

Pamuk üreticilerinin 3 liranın üzerinde prim desteği beklediğini ifade eden Varlı, hayvancılıkla uğraşanlardan destek istedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, artan şehirleşme, dijital dönüşüm ve salgın hastalıkların yeni neslin topraktan ve tarımdan uzaklaşmasına neden olduğunu belirterek, “Toprağın değerini bilen nesiller yetiştirmek için çalışmalara başlamalıyız. Toprağın bedelini çocuklarımıza anlatabiliriz, toprak bizden sonraki nesillere bakacak.Ne de olsa gelecek toprakta, Toprağımız da emin ellerde olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Köylerde yeni tarım politikalarında umut verici gelişmeler olduğunu belirten Fendoğlu, köyde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlanması gerektiğini söyledi.

Fendoğlu, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını talep etti.

“Türkiye kendi jeopolitiğini merkeze alarak kararlar üretecek”

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Türkiye’nin olağanüstü bir jeopolitik konuma ve bu konumdan kaynaklanan eşsiz fırsatlara sahip olduğuna işaret etti. Vahapoğlu, bu durumun geniş fırsatlar sunarken, taşıdığı riskler nedeniyle diğer ülkelerin de Türkiye’yi öncelikli hedef ülke olarak görmelerine neden olduğunu kaydetti.

Vahapoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele kapsamında üstlendiği görevlerde en çok kafasını meşgul eden sorunun sistemsiz göç olduğunu vurgulayarak, hukuki savunma hakkı kapsamında sınır ötesi müdahalelerin Türkiye’nin öz savunmasının bir gereği olduğunu anlattı. savunma.

Öte yandan Vahapoğlu, yaşanan asıl sorunun, Marksist, Leninist terör örgütü olan ancak vahşi kapitalizmin uşakları olan PKK, YPG, PJAK’ın arkasında Türkiye’nin müttefik, NATO’da müttefik sandığı ülkelerin, arkasında.

MHP’li Vahapoğlu, “Türkiye bugüne kadar olduğu gibi ABD, AB, Rusya, Çin jeopolitiğine boyun eğmeyecek. Türkiye kendi jeopolitiğini merkeze alacak, karar geliştirecek ve pozisyon alacak. şimdiye kadar yaptı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu