Haber

Yeniden Refah Partisi’nden İsrail’e sert tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin şunları söyledi: “Gazze’de işlenenler savaş suçudur. İnsanlık suçudur, aynı zamanda soykırım suçudur. Yargılama kararı verilmelidir. Bu suçların mimarı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında uluslararası ceza mahkemesinde dava açıldı.” .” söz konusu.

Kılıç, Osmaniye’de Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Kılıç burada yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değindi.

Gazze meselesiyle ilgili adım atılması gerektiğini belirten Kılıç, “İsrail Gazze’deki hastaneleri bombalamaya, kadın ve çocukları beyaz fosfor bombalarıyla öldürmeye devam ettiği sürece bizim kınama ve küfürlerimizin kimseye faydası yoktur. Bilinçli hareket etmeliyiz. Bu.” dedi.

Kılıç, bu konuda hem Türk hükümetinden hem de İslam ülkelerinden somut taleplerde bulunduklarını vurguladı.

İslam ülkelerine çağrılarının açık olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

“İsrail Gazze’nin suyunu kesiyor. Gazze’nin çocukları susuzluktan ölüyor. İsrail Gazze’nin elektriğini kesiyor, hastanelerini bombalıyor, yaşam koridorlarını yok ediyor. Siz de İslam ülkeleri petrol ve doğalgaz vanalarını kapatın. Bir adım atın.” , harekete geçin. Korkun.” “Acele etmenin bir faydası yok. Bugün sıra Gazze’de. Müdahale etmezseniz, önlem almazsanız, birlik olmazsanız yarın sıra size gelecek. Duyarsız kalmak, kayıtsız görünmek çare değil, bu bir çözüm değil.”

Kılıç, Akdeniz’den Gazze’ye kadar deniz üzerinde insani yardım ve yaşam koridoru açılmasına ilişkin dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na sunduklarını belirtti.

Herkesin Gazze için üzgün olduğunu ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

“Gazze’de yapılan savaş bir hatadır. İnsanlığa karşı suçtur ve aynı zamanda soykırım suçudur. Savaşın mimarı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında uluslararası ceza mahkemesinde yargılama kararı çıkarılmalıdır. Atılabilecek adımlar açık, somut adımlardır ve bunu yapması gerekenler İslam’ı esas almaktadır.” “Bölgedeki bütün İslam devletleri ve hükümetleri İşbirliği Teşkilatı’nın öncülüğündedir. Biz de Gazze’ye üzülüyoruz. İçimizden yaş döküyoruz ama küfretmek, ağlamak yetmiyor, işe yaramıyor.”

haberbozyazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu